Warnings


Tornado warning

Geschreven door: Gilles Delbeke op 24 July 2017 12:36

Een Funnel, mogelijks een tornado werd gemeld door Danny Stroo met een livevideo.

Bekijk volledig artikel

Update 2 buiensituatie 19/05/2015

Geschreven door: Dzengiz Tafa op 19 May 2015 17:45

In de postfrontale sector van de cycloon, dewelke verantwoordelijk is voor de buienmachine vandaag heeft er zich boven het Belgisch grondgebied een supercel ontwikkeld, die in NNO richting Nederland is binnen getrokken.   De bui in kwestie volgt de rightmoving-stormmotion vector en zit in de overlap van de diepe schering met de onstabiliteit, dewelke vanochtend vroeg in onze oorspronkelijke forecast werd vermeld. Er zijn ook meldingen van een tornado in Liesse, maar daar zijn voorlopig nog geen beelden van. Van zodra die beschikbaar worden, zullen die te zien zijn op onze livemap.  

Bekijk volledig artikel

Grote hagel 05/05/2015

Geschreven door: Dzengiz Tafa op 05 May 2015 11:28

Er komen meldingen van grote hagel binnen, afkomstig van de buien in het oosten van de Benelux meerbepaald het NO van Nederland. Gezien de grootte van deze hagelstenen lijkt het erop dat de cel hiervoor verantwoordelijk een supercel was. Een hypothese die afgaand op de huidige parameters best plausibel is, aangezien de overlap tussen hoge windschering en onstabiliteit.

Bekijk volledig artikel

Meldingen noodweer 05/05/2015

Geschreven door: Dzengiz Tafa op 05 May 2015 10:09

De eerste meldingen komen binnen op Stormplatform. Eén van de chasers, actief op het Stormplatform (Rens Daeninckx) meldde zopas wateroverlast te Brugge.  

Bekijk volledig artikel